facebook twitter youtube Sindicacio

Progressites per Sóller

Menu:


CercadorSí: heu perdut el nord. Vocabulari d’un any de govern (II)

progxsoller | 13 Juny, 2012 08:39

| latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com

La setmana passada férem un tast del que ha donat de si el primer any de govern de l’equip de govern municipal del PP. Avui acabam el repàs de l’any de les promeses congelades i espenyades.


Llengua: Simarro s’ha alineat a través de mocions de Ple amb la creuada “anticatalà” que inicià el seu partit i que no fa més que conduir-los al ridícul del fracàs de l’embull de la lliure eleccció de llengua escolar, que encara mantenen i que té perill de derivar en un “apartheid” lingüístic.

 

Cadastre: gràcies al Pla d’Ajustament Econòmic aprovat pel PP, no es podrà revisar a la baixa el tipus impositiu que l’ajuntament aplica per cobrar l’IBI (0’85 % del valor cadastral) fins d’aquí a 6 anys. Denunciam la poca implicació del PP per mirar de minvar i ajustar els valors.

 

Ca les Ànimes: han posat en marxa el procés de venda de 98 aparcaments de Ca les Ànimes, dels quals ara mateix no sabem quants n’hi ha de venuts... hauria estat millor llogar els aparcaments, o bé donar-los en concessió, fins i tot a llarg termini. Però amb la venda es disminueix el patrimoni públic de l’Ajuntament.


Gent Gran: s’han anul·lat les ajudes municipals als padrins i padrines sollerics internats a la residència, i el Pla d’Ajuts del PP limita tota l’ajuda mu nicipal, a 10 anys vista, a un màxim de 250.000 euros anuals per a persones sense recursos personals o familiars. I s’ha afegit al banyat la disminució de 2 treballadores familiars de suport a les cases particulars.


Educació: a Sóller s’han suspès els programes PISE (per a alumnes en risc de deixar els estudis) i s’ha prescindit de l’educadora  de carrer, deixant de banda els nostres infants i joves que més recolzament necessiten.


Pla d’Ajust i perdre les formes: resulta vergonyós que el batle i el regidor d’hisenda presentassin als partits de l’oposició el Pla d’Ajust a penes mitja hora abans de l’inici del Ple que l’havia d’aprovar, un pla que condiciona la vida de l’Ajuntament per molts i molts d’anys.

 

Casal de Biniaraix: és un exemple de “privatització”, afavorint interessos particulars, ja que es “lloga” per 35 anys a 800 euros mensuals (sense actualitzacions) tota la primera planta del casal amb ampliació dins zona BIC per fer una terrassaFunerària i tanatori: un despropòsit que anam passejant des del 2005, apedaçant errors jurídics i econòmics. Sóller necessitava un tanatori digne, que es promogués i s’administràs dignament sense perjudicis col·laterals per als ciutadans.


Tarifes d'aigua: la frase del Sr. Batle que la seva idea és que tots els sollerics paguin el mateix per cada litre d’aigua ens demostra la seva poca consciència en temes mediambientals i socials. Les tarifes s’han d’adaptar a l’ús (beure o omplir la piscina) i al consumidor (hotel, comerç, família o malgastadors): qui més gasti, que pagui més.


#novullpagar: un exemple de mobilització popular en defensa d’un dret adquirit (les subvencions al peatge que es deuen) i d’una demanda de futur (rescat de la concessió i el final del peatge), que amb mètodes poc ortodoxos a tots ens ha fet reflexionar; exemple d’això ha estat la moció aprovada per unanimitat al darrer ple ordinari.


“Xous”: és la paraula que ha emprat el Sr. Batle per referir-se a mobilitzacions públiques de protesta. Per nosaltres són un crit en defensa de la societat del benestar. Per “xous”, els seus plens.


En fi, un any després de coses com aquestes, agafam aire i seguim fent feina; seguirem denunciant el que creim que no es fa bé, fent al·legacions i recursos, emprant les armes de la llei fins on calgui per fer la nostra tasca d’oposició ferma, constructiva i de fons, i cercant la col·laboració d’altres grups, informant i opinant.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.