facebook twitter youtube Sindicacio

Progressites per Sóller

Menu:


CercadorCAP VIOLÈNCIA ÉS JUSTIFICABLE. EL DIÀLEG HA DE SER LA SOLUCIÓ

progxsoller | 16 Agost, 2012 06:33

| latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com

Progressistes per Sóller condemnam els atacs vandàlics que s'han produït contra les noves màquines d'ORA aquestes darreres setmanes i, en especial, els atacs rebuts en el domicili particular del batle, especialment grollers i rebutjables sense pal·liatius. Són una mostra de deteriorament de les formes de la democràcia, un vandalisme contra béns comuns i contra el ciutadà Carlos Simarro per motius relacionats amb la seva vessant política com a batle, uns fets que ningú no hem de tolerar en el nostre poble. Hauria estat bé que el Partit Popular hagués presentat una moció de condemna en el darrer Ple, i així de segur que els altres partits s'haguessin pogut afegir a les mostres de condemna que feia públic el PP balear la setmana passada.


Pensam que són ben de lamentar aquests atacs, que són símptoma i efecte d'un temps en què es degraden les formes de la democràcia, també des de les institucions; per això, reiteram que l'equip de govern ha de ser el primer a ser cuidadós amb la transparència, les formes i els procediments. Fa estona que ho pensam i ho deim (i no som els únics). I per descomptat que esperam que es trobin les persones responsables dels fets vandàlics i que en responguin. Que quedi clara la nostra postura.


Seria trist, però, que tot això fes de cortines de fum d'estiu del bessó de l'assumpte. Per a noltros, el procés d'extensió de l'ORA a massa carrers i aparcaments de Sóller i Es Port és exagerat i no ha estat transparent.


Manca de participació i consens


Reiteram públicament la petició que vàrem fer al passat Ple ordinari al senyor batle: reconsiderar l’ampliació de l’ORA i paralitzar-la fins consensuar-la en un procés més participatiu.


Perquè s’ha de tenir en compte que l’anterior extensió de l’ORA fou parlada en comissions informatives, en un fòrum de l’Agenda Local 21 i inclosa en un Pla de Mobilitat Sostenible aprovat per unanimitat en Ple. Per a l’actual ampliació d’ORA no s’ha parlat amb associacions de veïnats, ni de comerciants ni amb els partits de l’oposició.


No s’ha justificat, per raons de trànsit o comercials, sinó que és (així ho ha dit el batle) per recaptar doblers per posar en marxa les piscines municipals. Per noltros aquesta justificació no és de rebut, ja els carrers i els aparcaments són espais públics d’ús públic, i els propietaris de cotxes ja paguen un impost de circulació. No és just que, per exemple, un resident de Biniaraix, amb greus problemes d’aparcament i que no pensi ser usuari de les piscines municipals, a més de l’impost de circulació, hagi de pagar per baixar amb cotxe a comprar a Sóller o per anar a la platja al Port.


Això, sense deixar de banda que el Govern de l’Estat està legislant amb la intenció que tots els serveis no essencials (com seria el cas d’un poliesportiu) hagin d’autofinançar-se. Per noltros no és de rebut que el senyor batle digui que, si així es regula, deixarà tot d’una les seves “competències” en educació, cultura o serveis socials; de moment, però, augmenta arbitràriament la càrrega impositiva dels sollerics per les piscines.


Per tot això, demanàrem al batle que reconsideràs la decisió presa. Aquestes decisions unilaterals sempre són millorables a través del diàleg i el consens; especialment quan parlam de l’ús d’espais de domini públic, perquè hem de recordar  que els carrers de Sóller no són de l’equip de govern municipal ni de “Sóller 2010”: són un patrimoni de tots els sollerics i solleriques.


Equivocar-se és humà, rectificar és de savis.


Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.