facebook twitter youtube Sindicacio

Progressites per Sóller

Menu:


CercadorPER QUÈ VOTÀREM “NO” ALS PREUS DE LES PISCINES I AL LLOGUER DE LA PANIFICADORA

progxsoller | 05 Setembre, 2012 20:04

| latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com

Com en altres ocasions, volem explicar públicament el vot del nostre grup polític en punts problemàtics del darrer ple de l'Ajuntament.


Des del nostre punt de vista, fou un ple positiu quant als punts que representaven una defensa dels camins públics de Sóller (es va declarar públic el camí de Can Catí) i una passa envant en la substitució de la canonada d'aigües residuals des de Deixalles fins a la nova depuradora (una obra necessària, ambientalment parlant).


Diferent és la nostra posició en altres dos temes.


Començam la piscina per la teulada


Respecte dels preus públics aprovats per a l'ús de les piscines de Son Angelats, vagi per davant el nostre interès que finalment puguin posar-se en marxa pel bé de la salut i l'oci de tots, i que siguin adients els preus proposats; si bé, tal com manifestarem al ple, la decisió presa és demagògica i inoperant, donat que l’obra de les piscines encara no ha estat recepcionada per l'Ajuntament.


Això és començar la casa per la teulada. Pura aparença, creim nosaltres.


Pensam que primer era necessari que l'Ajuntament donàs per acabada l'obra i en prengués oficialment la possessió, després d'inspeccionar les instal·lacions per saber si hi ha o no hi ha deficiències de funcionament i si és necessari o no solucionar-les, i, en segon lloc, era necessari conèixer unes bases mínimes de funcionament (calendari, horaris, consum de gasoil i electricitat...), ni que siguin provisionals, per ser coherents a l'hora de decidir els costos previsibles i, conseqüentment, els preus per als usuaris i/o les aportacions que l'Ajuntament hi haurà de fer.


La gestió de les instal·lacions està en mans de Sóller 2010. Així, queda fora de la ciutadania (Agenda Local 21, Consell Municipal d'Esports...) o dels grups de l’oposició participar en el disseny del funcionament de les piscines que a tots en agradaria, o conèixer el cost real o previsible d'aquest funcionament per a les arques municipals.


Un lloguer sense concurs públic


Així mateix, també votàrem no a la decisió de llogar un solar i nau per a ús de la brigada municipal, al camí de Can Deià nº2 (a l’antiga panificadora de Can Frau, al carrer de sa Mar) per 10 anys, a 2.577,31 al mes, més l’IVA i l’augment anual de l'IPC.


Bàsicament, el nostre vot en contra es deu al fet que, per aquest import (més de 300.000 en 10 anys), consideram que era imprescindible fer un concurs públic, per donar a altres sollerics la possibilitat d'ofertar altres espais i altres costos. Tal volta l'oferta del Sr. Frau sigui la més adient i la més barata, en tot cas no ho podem ponderar ja que la decisió s'ha pres arbitràriament, el que es diu “a dit”.


Així mateix, donat que tota la inversió per adaptar els espais serà a compte de l'Ajuntament, demanàrem que el contracte es firmàs sols per 4 anys (un legislatura) prorrogables. En tot cas, l'equip de govern municipal no va voler tenir en compte les nostres consideracions, ni intentar tan sols una aproximació; per això votàrem en contra.


No per reiterades deixen de ser certes les nostres denuncies de manca de transparència, d'objectivitat i de participació ciutadana o política en les actuacions del nostre govern municipal.


Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.