facebook twitter youtube Sindicacio

Progressites per Sóller

Menu:


CercadorELS SERVEIS PÚBLICS, UNA MICA MÉS ENFORA

progxsoller | 13 Novembre, 2012 14:16

| latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com

Escrivim aquestes línees just un poc abans de la Vaga General de dimecres dia 14 de novembre, pensant en dos exemples concrets de la bona gestió que fa l’actual equip de govern a l’Ajuntament de Sóller. Són dues coses quotidianes, que a priori no criden molt l’atenció. Avui no parlam de desnonaments, ni de catàstrofes ecològiques, ni de la salut, l’educació o la llengua, ni de tants d’altres insults que els poderosos ens llancen a la cara cada dia. Dos exemples concrets i senzills. Dues pistes de per on van els tirs. Tenen a veure amb els serveis que pagam entre tots i totes, els nostres serveis comuns, el resultat del nostre esforç com a poble. És important ésser conscient de que cada escola, cada centre de salut, cada farola té una petita part que és teva, i això et dóna dret a gaudir de l’ús del servei sencer. Són avantatges de formar part de la societat.

El Centre d’Informació Jove

Idò bé, el Centre d’Informació Jove, que abans era a mig carrer de sa Lluna, ara és al recentment inaugurat pavelló esportiu de Son Angelats, segons diuen, perquè és més fàcil aparcar-hi. Fantàstic. És una simple manca d’interès pel tema, o és que a la llarga volen eliminar el servei, i ho justificaran amb la futura baixa assistència de joves al recurs? Nosaltres posam el pegat abans de la ferida, i recordam que la necessitat existeix i que la responsabilitat de fer arribar el recurs a la població és de l’Ajuntament.

L’administració ha de ser propera. Abans molta de gent podia anar a peu al CIJ, i moltíssima hi passava per davant casualment. Era al cor de Sóller, i la localització del servei, treballant amb joves, és fonamental. Emprar les xarxes socials virtuals és necessari, però també ho és “ésser per enmig”, i a Son Angelats, essent realistes, hi passa poca gent. Un altre tema és l’horari, que no estaria malament ampliar-lo (fins i tot obrir en dissabte dematí), però això ja ho parlarem un altre dia.

D’altra banda, l’argument de l’aparcament no pot ser més feble. Per favor! Encara que hi hagués molts de joves intentant arribar al CIJ en cotxe, que no n’hi ha, per a nosaltres el més adient és fomentar primer l’anar a peu, després la bicicleta, patinet, monopatí, etc. i llavors el transport col·lectiu públic. Cosa que ens enllaça amb el segon tema de la setmana: transport col·lectiu públic, al Port de Sóller.


La parada del bus de línia al Port

Recordau que hi havia una aturada de la línea 211 a Sa Torre? Idò s’ha acabat, els seus usuaris habituals ja saben que s’ha suprimit i que ara just hi ha l’aturada del carrer 11 de maig, prop de l’Església. Si vols anar de la platja d’en Repic a Palma en autobús, posa’t calçat adequat, perquè t’espera una excursió. Si vius aprop de Sa Torre i has d’agafar el bus cada dia... faràs salut.

Per evitar que l’autocar passi pel passeig del Través, si volgués anar a Sa Torre hauria de tornar a la rotonda del Monument i tornar cap al Port abans de partir cap a Palma, cosa que faria implosionar els horaris, ja de per sí inestables.

Quin problema tenen amb l’autocar al Passeig del Través? Molesta als turistes de les terrasses? Els autocars privats s’aturen davant els hotels i no passa res, però una aturada de l’autocar públic al Passeig del Través sembla que no pot ser.

Novament allò públic, més ecològic, i més racional, rep una batzegada. Són coses quotidianes, petites en comparació amb la sagnant situació dels serveis socials o les taxes que pagam a cada casa pels serveis municipals, però són greus en el seu context, i donen pistes: els serveis públics (Centre d’Informació Jove, parada de bus del Port), més enfora.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.