facebook twitter youtube Sindicacio

Progressites per Sóller

Menu:


CercadorMenys circulació, més mobilitat

progxsoller | 22 Maig, 2007 22:24

| latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com

La mobilitat és una característica pròpia de la nostra època, i per això Progressistes per Sóller (PSM-Esquerra Unida i Els Verds) pensam que resulta necessari estructurar-la de manera que doni comoditat a les persones i al mateix temps permeti salvaguardar al màxim l’interès col·lectiu (hem de minvar els renous i la contaminació per trànsit, i també el malbaratament de combustibles fòssils i els accidents de trànsit...). per això creim que està bé establir mesures restrictives a l’ús del vehicle privat i fomentar i facilitar l’ús de la bicicleta i del transport públic. Si veim que feim més aparcaments, més carrers i més autovies, i tanmateix seguim tenint més embossos i una circulació difícil i congestionada, vol dir que algunes altres coses hem de fer.

Per això, proposam:

- Crear zones d’aparcament gratuït d’intercanvi lligades al transport públic i aparcaments perimetrals per evitar la saturació de trànsit al centre.

- Convertir carrers en zones de vianants amb horaris flexibles. Empedrar més carrers peatonals del centre i del nucli històric de Sóller.

- Establir camins escolars als voltants dels centres d’ensenyament per garantir-hi la seguretat i preferència en l’accés dels infants.

- Millorar el paviment de carrers i les voravies, mitjançant l’elaboració d’un pla anual de recomposició de voravies que inclogui l'eliminació de barreres arquitectòniques, amb una brigada específicament dedicada a l’arranjament urgent del trespol de les vies públiques.

- Mantenir una ORA rotatòria al centre i suprimir-la als afores (per exemple, al carre de Cetre). Consideram que en cap cas l’Ajuntament pot entendre l’ORA com un negoci i, per tant, la seva aplicació ha d’estar restringida a zones molt específiques.

- Millorar la sortida de Cetre amb la necessària rotonda.

- Fer un passeig per a vianants i carril bici des del Convent fins al Port.

- Una gestió del trànsit que reduesqui la quantitat de vehicles que arriba al Port de Sóller, millorant la senyalització i evitant l’esquarterament de la badia i la marginació de la platja d’en Repic, fomentant formes de transport més sostenibles i abaratint el costos del transport públic (bitllet de tramvia per als visitants al Port). Cercar solucions vàlides per a l’aparcament de vehicles de lloguer i remolcs que injustificadament ocupen espais públics d’ús general per llarg espai de temps. Integrar definitivament el Port dins el nostre pla de mobilitat amb mesures com tractament específic dels treballadors del Port per aparcar a zones d’ORA.

- Millorar el servei de transport públic (en hores punta, amb un abonament per a usuaris habituals i/o més aturades).

- Fomentar l’ús del tren i el tramvia, com a transport públic i alhora patrimoni identitari del nostre poble.

- Aconseguir fer un circuit periurbà en un minibús impulsat per energia elèctrica i amb accés per a discapacitats, que permeti connectar els nuclis dispersos (Biniaraix, Ses Argiles, Plaja d’en Repic...) i les zones de serveis i d’oci (el centre, el PAC, els poliesportius, el polígon...), atenent principalment les necessitats de mobilitat de determinats col·lectius (gratuït per a infants, tercera edat, discapacitats...).

Així, pensam que enfocar els problemes circulatoris amb l’aportació d’aquestes propostes —a més d’altres com la de la figura del policia de barriada— ens farà poder-nos moure millor pel nostre municipi, i començar a fer-ho d’una manera diferent a la rutina de cotxe, circulació difícil i nervis al volant per veure com arribar d’hora a lloc i aparcar allà on puguem.

progressistesxsoller@yahoo.es

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.